Aandachtgerichte therapie

Aandachtgerichte therapie- Mindfulness,  is gericht op geluk.

De meeste therapievormen zijn er echter op gericht problemen te verminderen. Eigenlijk is dat best een beetje gek, want heel veel problemen zijn ook gewoon niet op te lossen. Ze vormen nu eenmaal een onderdeel van ons menselijk bestaan.

We lossen in het dagelijks leven op wat we kunnen, maar er onstaan vaak problemen wanneer we dingen proberen op te lossen die niet op te lossen vallen.

Iedereen wil gelukkig zijn. Ieder mens streeft naar geluk en probeert ongeluk te vermijden. Dat is een volstrekt natuurlijk verlangen. En toch raken we vaak verstrikt in verdriet, boosheid en weerstand omdat we ons liever gelukkig willen voelen en moe zijn van het ongelukkig zijn.

Aandachtgerichte therapie is bedoeld voor iedereen die last heeft van stress, angst, pijn of ziekte. Mindfulness zou je kunnen helpen bij het ontwikkelen van meer rust, focus, emotionele intelligentie en balans. Daarnaast zou het mogelijk piekeren en depressieklachten kunnen verlichten of zelfs een (terugkerende) depressie kunnen voorkomen.

Binnen de sessies werken we met meerdere mindfulness meditatievormen, onderzoeken we belemmerende gedachtepatronen en passen we yoga oefeningen toe.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we kijken of Aandachtgerichte therapie nu passend is voor jou.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest