Life Coaching

Hoe individuele coaching jou zou kunnen helpen

Je wilt misschien:

  • je leven opnieuw vormgeven met bijpassend actieplan
  • je zelfacceptatie en zelfvertrouwen vergroten
  • je talenten en passies ontdekken of ontwikkelen
  • een baan vinden die meer bij je past
  • je communicatieve vaardigheden vergroten
  • je grenzen beter leren voelen en aangeven
  • effectiever leren omgaan met stress
  • autonomer en assertiever worden
  • beter leren omgaan met je perfectionisme en faalangst
  • je levensbalans verbeteren

Wat is LifeCoaching eigenlijk?

Lifecoaching is de praktische tak van de positieve psychologie. De wetenschap doet al jaren onderzoek naar allerlei geestelijke aandoeningen. De positieve psychologie is echter ook de andere kant op gaan kijken: wat maakt ons als mens nou werkelijk gelukkig?

Wanneer jij een LifeCoaching traject begint zullen we starten met drie basisvragen:

Wie ben ik?

– Wat wil ik?

– Wat kan ik?

 

Ik gebruik de volgende technieken:

– adem- en lichaamswerk

Lichaamsgerichte coachingvormen richten zich op de ontwikkeling van het gevoelsleven. Je leert bijvoorbeeld opnieuw luisteren naar de signalen van je lichaam. Het negeren van lichaamssignalen heeft namelijk nadelige consequenties voor het lichaam. Zo geeft niet doorleefde emotie spanning in je lijf. Ook ervaringen uit het verleden kunnen zich vastzetten in je lichaam. Deze ervaringen hebben invloed op hoe jij je nu voelt en hoe jij in het leven staat.

– transactionele analyse

Transactionele Analyse is een persoonlijkheidstheorie die er vanuit gaat dat ervaringen in onze vroege levensjaren ons gedrag, communicatieve vaardigheden en zelfsturendvermogen nog steeds beïnvloeden.

– voice dialogue

Ken je dat liedje van Meredith Brooks?

I’m a bitch, I’m a lover, I’m a child, I’m a mother, I’m a sinner, I’m a saint

Herken je de verschillende kanten van jezelf in deze zin?

Soms komt de bitch (de beschermer) in je naar voren en soms voel je je net een klein bang meisje (het kwetsbare kind). Er zijn ontelbaar veel delen die je kunt ontmoeten. Andere bekende deelpersonen zijn bijvoorbeeld de perfectionist, de innerlijke criticus, de sensuele Godin Aphrodite, de onafhankelijke Godin Artemis, diverse ouderdelen of de dromer.

We hebben primaire delen in ons waarmee we ons makkelijk identificeren, maar ook delen die we vaak in de schaduw hebben staan en er eigenlijk niet mogen zijn.

Het doel van voice dialogue is om onze zelfkennis te vergroten zodat we meer keuzemogelijkheden en innerlijke vrijheid verkrijgen.

Deze techniek heeft veel overlap met de principes uit de Vedische filosofie en is o.a. beïnvloed door de Jungiaanse Psychologie,  Psychosynthese, Gestalt therapie en Psychodrama. Volgens de filosofie van Voice Dialogue hebben we niet ‘één zelf’ maar meerdere ‘sub-patronen’ of energieën in onszelf.

Op de website van de grondleggers van deze methode kun je meer lezen over voice dialogue.

– outdoor coaching

In deze coaching sessie gaan we niet alleen buiten in de natuur wandelen en praten, maar gebruiken we de natuur en onze omgeving ook als spiegel en inspiratiebron.

– geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een techniek waarmee we de machtstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerken en vertrouwen.

– visualisatie technieken

Bij visualiseren kijk je naar innerlijke beelden, die je gebruikt om problemen op te lossen, beslissingen te nemen of doelen te stellen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest