Privé Yogalessen

Wellicht is yoga helemaal nieuw voor je en vind je het spannend om in een groepsles te beginnen.

Om misschien ben je aan het herstellen van een blessure, operatie of burn out en heb je wat extra aandacht nodig.

Het kan ook zijn dat je jouw yogapad juist wilt verdiepen en dat je specifieke vragen hebt over asana’s, meditatie of yoga filosofie.

Privé yogalessen zijn in elk geval helemaal toegespitst op jouw persoonlijke behoeften. In eerste instantie was dit ook de manier waarop yoga onderwezen werd in India: 1 op 1. Er zal dan ook altijd een intake gesprek plaatsvinden voor jouw privé traject. Daarin kunnen we helder krijgen wat precies de problematiek is en kijken we verder naar je dagelijkse routine, of je verder nog onder behandeling bent bij een specialist en bespreken we je persoonlijke omstandigheden.

Ik weet in ieder geval hoe het is om te voelen dat je lichaam (en je geest) niet doet wat je wilt. En ik weet inmiddels ook hoe je hier wél beter mee kunt omgaan.

In 2006 is er een breuk in mijn rug geconstateerd als gevolg door een val van de trap. Hierdoor is mijn rug nu minder soepel. Daarnaast ben ik geboren met een dubbele heupdysplasie.

Ik ben er een voorbeeld van dat yoga écht voor iedereen is. En dat je er zelfs (of juist) met lichamelijke beperkingen zoveel profijt van kan hebben. Het laat je lichaam op een volledig natuurlijke manier zelf haar balans weer hervinden. Het laat je zien wat je wél kunt, waardoor je leert werken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Het gaat er bij yoga niet om je tenen in je nek te kunnen leggen of überhaupt je tenen te kunnen aanraken. Ook is het doel niet je lichaam per se  in bepaalde vormen te manouvreren

Buiten dat je lichamelijk veel profijt kan hebben van yoga, biedt yoga ook vooral een mogelijkheid om op een andere manier naar jouw aandoening te gaan leren kijken. Je kunt niet altijd wat doen aan de aandoening zelf (of je omstandigheden), maar de mentale houding naar de aandoening zelf kan wél veranderen.

Wetenschappelijk onderzoek van Jon Kabat Zinn heeft aangetoond dat Mindfulness aandachtstraining kan helpen bij het behandelen van chronische pijn. In mijn yogalessen neem ik standaard Mindfulness elementen mee.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek zodat we kunnen bespreken of deze vorm van yoga wellicht iets voor jou kan betekenen. Yoga kan ook in combinatie met coaching een waardevol traject vormen.

Vraag vooraf ook bij behandelend arts of specialist of het doen van yoga aangeraden wordt. Daarnaast wil ik heel duidelijk aangeven dat yoga nooit een vervanging is van reguliere geneeswijzen, maar wel een hele waardevolle aanvulling kan zijn.

Yoga cannot provide a cure for life, but it does present a proven method for coping with it

Swami Satyananda Saraswati

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest