Leren manifesteren en doen wat je gelukkig maakt

IMG_20140204_082906
image-107

Wanneer je een nieuwe baan wilt of meer zelfvertrouwen wilt hebben, helpt het om alvast een beeld te hebben in je hoofd hoe dit er dan precies uitziet. Maar manifesteren is geen nieuwe vorm van escapism.

‘Dit werk, dit bureau, dit leven wil ik niet. Maar wat dan wel?’ las ik vandaag terug in een van mijn oude dagboeken uit 2010.

Op de volgende pagina was een ‘mood board’ geplakt, dat ik gemaakt had in de zelfde zomer van 2010 toen ik op mijn werk tijdens een bloedhete zomerdag ongeveer tegen de muur liep van verveling en frustratie.

Ik had werkelijk geen idee wat ik nu precies wilde, ‘iets met’ was mijn stopwoord. Dus had ik al deze vage ‘iets-metten’ bij elkaar geplakt.

KLM belde niet veel later dat ik daar mocht beginnen met vliegen. Halleluja, ik was gered, nu zou mijn leven écht gaan beginnen!

6 maanden later had ik alleen niet meer de baan om de schuld te geven dat ik me nog steeds niet happy voelde.

Ik had het uiterlijke leven gecreëerd waarvan ik droomde, maar eigenlijk was het zelfde gevoel uit het verleden zich in dit nieuwe leven aan het herhalen.

Nieuwe toekomst plannen affirmeren of manifesteren heeft alleen maar zin als dit voorkomt vanuit volledige acceptatie van dit moment zoals het is, het NU.

Ai en daar wrong nou nét de schoen. Want ik vond het NU helemaal niet OK, laat staan dat ik het accepteren wilde. Ik gebruikte het manifesteren om aan het huidige moment te ontsnappen.

Onbewust gaf ik het volgende signaal af: ‘Mijn leven is nu niet goed genoeg, maar ergens in de toekomst komt er iets dat mijn gemis gaat opvullen’.

Of het nu gaat om een toekomstige partner aantrekken, meer geld verdienen, afvallen of je eigen onderneming beginnen. Bottom line is dat als je vanuit angst, gebrek of leegte affirmeert, dit precies is wat zich zal herhalen in de toekomst.

Untitled design(3)
image-108

1. Wat is het gevoel dat je wilt ervaren met het iets dat je wilt manifesteren, is het liefde, geluk, plezier? Wat maakt het dat je dit zo graag wilt?

Ik wilde bijvoorbeeld yogales geven. Dit verlangen blokkeerde vaak door angst omdat ik fysiek niet de meest lenige yogi ben (over overtuigingen gesproken). Maar wat was nu de werkelijke reden dat ik les wilde geven?

Andere begeleiden om hun persoonlijke doel te bereiken. Dat maakte me happy.

Hierdoor verschoof de focus direct van een egodrijfveer naar zieldrijfveer.

2. Trek je aandacht naar binnen en voel waar je al liefde, geluk of plezier binnen in jezelf beleeft.

3. Wanneer je op gevoelens van leegte en weerstand stuit, stel jezelf dan de vraag: hoe kan ik meer liefde, geluk of plezier creëren in het HIER & NU?

of

Welke behoefte ervaar ik op dit moment? Hoe kan ik hier zelf verantwoording voor gaan dragen en niet een toekomstig iets of iemand als ‘cover up’ gaan gebruiken?

4. Doe alsof je het gene wat je graag in je leven wilt aantrekken al deel van je realiteit is en word je bewust van het gevoel dat je dat geeft.

5. Let it go baby! Keer terug in het HIER & NU. En leef nu, dat is de plaats waar werkelijke verandering begint. Begin daar te stralen en de wereld straalt naar je terug.

6. Last but not least: laat de details aan het universum over. Staar je niet blind op de uitkomst. Er kan zo maar iets veel beters voor je in het verschiet liggen dan jij voor ogen had.

Liefs & Namsté,

Femke

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.