Liefdesbang door Hannah Cuppen

9200000021924469

 

Heb jij het idee dat je last hebt van bindingsangst en verlatingsangst? Of wellicht ga je met iemand om die hier last van heeft? Dan is deze roze bewustmaker ‘Liefdesbang’ door Hannah Cuppen een absolute must-read.

In Liefdesbang schrijft Hannah Cuppen als therapeut én ervaringsdeskundige over alle facetten van het thema bindingsangst en verlatingsangst. Daarmee is het een boek dat écht meer dan welkom is, aangezien er nog niet zo’n volledig boek in het Nederlands over dit onderwerp bestaat.

Wat je kunt leren van dit boek

Wat direct aan dit boek opvalt is dat alle kanten van de enorm verwarrende dynamiek tussen de ‘verlatingsangstige en bindingsangstige’ helder belicht worden, zodat er een duidelijk totaalbeeld ontstaat.

De lezer krijgt zo daadwerkelijk de kans om de situatie van een afstandje te kunnen aanschouwen en zichzelf af te vragen ‘hey, wat gebeurt hier nou eigenlijk werkelijk?’.

De vele praktische voorbeelden van bindingsangst en verlatingsangst maken het daarnaast direct herkenbaar, waardoor ook het gevoelsleven van de lezer geprikkeld kan worden. In dit boek kan het hart voelen en het hoofd denken.

Het werkelijk herkennen van wat er nu eigenlijk gebeurt is ruimtescheppend.

Wat gebeurt bij jou. Wat er gebeurt bij de ander. Daarmee is deze herkenning mindfulness in de kern en de basis voor werkelijke transformatie.

Confronterend

Het is dan ook een boek dat best confronterend kan zijn voor diegene die voor het eerst met de bewustwording van deze dynamiek (tussen bindingsangst en verlatingsangst), of hoe ik het noem ‘bindingskarma’, in aanraking komen.

Ik kan me dan ook zo voorstellen dat dit een boek is dat je door de jaren heen zal blijven uitdagen, steunen, helpen verhelderen en reflecteren. Afhankelijk van waar jij je op je ontwikkelingspad bevindt, zal het boek je dan iedere keer weer nieuwe aha-momenten kunnen opleveren.

Echtheid

Wat ik knap vind is dat Liefdesbang door Hannah Cuppen heel authentiek aanvoelt en mensen een kans geeft zelf op onderzoek uit te gaan. Het is geen ‘snelle-jelle-doorloop-deze-10-stappenplan’ boek en dat is prettig en realistisch.

Daarom raad ik lezers van deze website absoluut aan dit boek te lezen als je meer inzichten wilt krijgen in je eigen liefdesangsten (bindingsangst en verlatingsangst). Het is een prachtig startpunt én verdiepingspunt in een.

Bedankt Hannah!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.