Maak van je innerlijke kracht, je uiterlijke kracht met Yoga & Running

10610553_10152222339581956_9082486924344035328_n

Hey mooierds!

Deze zomer ben in veel bezig geweest met het schrijven voor deze website. Iets wat ik met MEGA veel enthousiasme doe. Maar door al dit enthousiasme vergeet ik makkelijk minder goed voor mezelf te zorgen.

Misschien herken je dat wel. Je bent druk aan het werk, maaltijden sluipen langzaam naar een later tijdstip en je merkt niet dat je maag begint te rommelen.

Je voelt op een bepaald moment dat je minder fit en geconsentreerd wordt. Ook lijk je ineens sneller geïrriteerd dan anders.

Tijd voor beweging! Uit je hoofd en in je lijf komen dus.

Yoga is het innerlijke GPS systeem van mijn lichaam, maar ik had ook behoefte aan de zeelucht, de wind in m’n haren en Marve Gaye (Ain’t No Mountain High enough). Dus huppetee, sportschoenen  aan- en gaan met die banaan.

Als je tijd in je eigen binnenwereld doorbrengt en veel aan het nadenken bent is er ook een tijd om weer naar buiten te gaan. Zo houd je beide werelden in perspectief.

Er is iets krachtigs aan rennen op het strand, het ritme vinden van je voetstappen en dramatische wolkenpartijen in het vooruitzicht. Je bent ultiem afgesteld op je eigen gevoel, uitdagingen en grenzen.

936670_10152222339696956_4153378834115297515_n
image-3251

Daarnaast voel je dat iedere dag anders is. Je merkt dat het gaat om de belofte van een afspraak met jezelf nakomen. Die is belangrijker dan het aantal kilometers dat je werkelijk rent.

Als het je lukt om met je volle aandacht in het moment te blijven en je niet te veel door het doel te laten meeslepen, verras je jezelf vaak met de resultaten.

Soms ga je naar buiten en voor dat je het weet heb je al veel verder gelopen dan dat je eigenlijk van plan was, maar ook dan je dacht te kunnen lopen.

We kunnen ons vaak pas helemaal overgeven aan het huidige moment als we fysiek of emotioneel bijna opgebrand zijn.

We zij dan al te ver gaan en hebben allerlei signalen dat ons lichaam probeerde af te geven genegeerd.

De combinatie tussen hardlopen en yoga maakt je  eerder bewust van deze grens. Wanneer daag ik mijzelf nog uit en wanneer sla ik door en duw ik mijzelf over belangrijke grenzen?

Als je na het hardlopen de muziek van je hoofd haalt, het gekrijs van de meeuwen hoort en de kleur van het water in je opneemt voel je hoe je hartslag langzaam weer tot rust komt. Intuïtief doe je dan precies die yoga houdingen je lijf nodig heeft: het rekken van de grote been & bilspieren, het openen van de heupen en soepel houden van je voeten en kuiten.

Het is alsof je de volledige cirkel van kracht, uitdagen, kwetsbaarheid en verbinding met de natuur in 75 minuten weer volledig herstelt. Je maag begint te knorren en snakt naar een gezonde maaltijd in plaats van die snelle boterham.

10522363_766144416765539_6025663515916056324_n
image-3252

Misschien is het bewust tijd nemen voor jezelf ook voor jou een uitdaging. Kijk eens of je de volgende mantra werkelijk kan laten landen.

B-school
image-3253
Vandaag zal ik regelmatig stil staan en luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Heb ik honger? Drink ik genoeg water? Heb ik behoefte aan verse zuurstof? Ik sta mijzelf toe even los te laten, hoe belangrijk iets ook lijkt. Ik mag de tijd en ruimte nemen om mijn eigen batterij eerst weer op te laden, voordat ik voor anderen aan de slag ga.

Ok, dan nu mijn vraag aan jou.

Lijkt het jou ook leuk om te gaan hardlopen, maar weet je niet hoe je kunt beginnen?

Of ben jij al een hardloper en merk je dat je steeds vaker jezelf voorbij loopt doordat je blessures krijgt?

Ik vind het super leuk als je laat weten wat jouw vragen zijn omtrent hardlopen en yoga zodat ik wellicht snel een leuke workshop ‘Hardlopen & Yoga’kan gaan organiseren.

Ben je geïnteresseerd in meditatie? Klik dan hier voor gratis meditaties.

Veel liefs & Namasté,

Femke

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.