Over Femke

image-26

Yoga in Den Haag

Mijn naam is Femke. Welkom! Leuk dat je er bent.

Om maar met de deur in huis te vallen: ik geloof in groeien vanuit aandacht & liefde. Liefde in de meest basale zin van het woord; we hebben liefde nodig om ons veilig en gelukkig te voelen. Vanuit deze basis kunnen we onszelf verder ontwikkelen.

Een van de elementen van liefde is Karuna (compassie in Sanskriet). Het wordt ook weleens een van de twee vleugels van een gelukkig leven genoemd. De andere vleugel is gerichte Aandacht.

Compassie geeft ons veerkracht na terugslag, doorzettingsvermogen bij het doorbreken van belemmerende patronen en de moed op zoek te gaan naar een persoonlijk levenspad.

Bewust aandacht schenken aan de dingen zoals ze zijn, staat ook wel bekend als Mindfulness.

Compassie en bewuste aandacht zijn geen doelen op zichzelf, maar meer een basis van waaruit jij tot bloei kan komen.

Ik begeleid mensen daarom bij het ontwikkelen van liefde en bewuste aandacht door middel van yoga, meditatie, individuele coaching en mindfulness. Om zo uiteindelijk lichter, vrijer en met meer levensvreugde jouw unieke levenspad te kunnen bewandelen.

Waarom liefde?

Allereerst wil ik graag nog iets meer zeggen over het woord liefde. Met het woord liefde associëren we vaak romantiek. Terwijl het woord veel meer betekenislagen heeft.

Het begrip liefde op deze website raakt daarom verschillende levensthema’s. Dit kan betekenen dat je meer liefde wilt ervaren in relaties, voor jezelf, de natuur, loopbaan of creativiteit.

Net als vele andere ben ik echter lang bezig geweest met het zoeken naar liefde in de toekomst en buiten mijzelf.

Eigenlijk was ik altijd onderweg naar een nieuwe baan, hobby of relatie waar ik dacht ‘het’ te gaan vinden. Dit bracht veel onrust met zich mee.

Door de wijsheden uit de Oosterse yogafilosofie & boeddhisme, positieve psychologie & filosofie, mythologie en diverse kunstvormen heb ik inmiddels ervaren dat we deze liefdesgevoelens in de basis al in ons hebben; op dit moment en waar we dan ook zijn op ons levenspad. Het begint allemaal bij onszelf.

Wat ik aanbied

Ik bied zowel particulieren als instellingen groepslessen, individuele coaching en workshops aan.

Wie ben ik?

Een paar woorden die mij typeren: yoga (natuurlijk!), duinen, natuur, boeken, dromen, reizen, verbinden, kunst, vrienden, mooie luchten, cafe lattes, muziek, Rumi, zelfspot, Merlot, breien, dansen, mediteren, de engelse taal en Groot Brittanië.

Heb ik nu zelf altijd alles altijd perfect onder controle in mijn leven?

Uh, nee hoor ha ha, maar yoga en mindfulness leren mij steeds weer dat aandacht geven aan wat ik voel dé innerlijke wegwijzer is, juist ook als alles even helemaal niet gaat zoals ik wil.

Ik ben dan ook alles behalve een expert. Maar wel een onderzoeker. En onderzoek graag met je mee.

Je kunt problemen niet altijd oplossen, maar hoe je naar problemen kijkt en wat voor betekenis je omstandigheden geeft kun je wel veranderen.

Mijn verhaal

In 2006 heb ik na een val van een trap een torso wervel in mijn rug gebroken en door revalidatie kwam ik in contact met yoga. Ik werd niet alleen geconfronteerd met mijn fysieke beperkingen, maar vooral de houding naar mijzelf. Ik was altijd zoekende, rusteloos en onbewust eigenlijk altijd op zoek naar bevestiging.

In 2009 ben ik vervolgens door de brandweer uit mijn brandende appartement gered. In een fractie van een seconde hoorde ik ineens een stem: ‘Als ik hier uit kom ga ik doen waar mijn hart ligt’.

Ik negeerde het. 6 maanden bleek niet alleen mijn appartement burned-out, maar ik ook. Ik woog 47 kilo, cijferde mijzelf compleet weg in mijn relatie, negeerde mijn grenzen en kreeg last van hyperventilatie & paniekaanvallen.

Een coachingtraject, yoga en meditatie hebben mij weer in contact gebracht met mijzelf. Vanaf dat moment gingen dingen anders. Ineens kreeg ik waar ik jaren lang onbewust naar op zoek was geweest: zelfcompassie & focus.

Opleidingen

In 2012 ben ik afgereisd naar Dharamshala in India (hometown van de Dalai Lama) om mijn eerste 200 hrs Hatha Yoga Teacher training te volgen.

Deze opleiding wordt erkend door de Yoga Alliance International.

images

 

 

 

 

Na eerst een jaar psychologie aan de Open Universiteit te hebben gestudeerd, kwam ik erachter dat ik graag wat praktischer en creatiever aan de slag wilde met het trainen van mensen. Daarom ben ik vervolgens in 2012 overgestapt op de twee jarige HBO opleiding tot LifeCoach bij het Atma Instituut.

Deze opleiding wordt erkend door:

NOBCO
image-27
NOBCO_EMCC CPION_SHO CPION_SPHBO VIV_erkenning
Nederlandse
Orde van
Beroepscoaches
European mentoring & coaching council Stichting Hoger Onderwijs
Nederland
Stichting Post
Hoger Beroeps
Onderwijs
Vereniging Integrale Vitaliteitskunde

Daarnaast heb ik in 2016 de opleiding Aandachtgerichte Therapie (mindfulness) afgerond.

En een Yin Yoga Teacher Training (Skadi van Paasschen) bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam  (200 hrs, tevens erkend door de Yoga Alliance International) voltooid.

Daarbij volg ik regelmatig aanvullende trainingen voor gevorderden Yoga Teachers bij de Nieuwe Yogaschool. De laatste training die ik heb afgerond in april 2018 was een 50 hrs Yoga Therapeutics van de inspirerende leraar Ross Rayburn.

Ik vind het leuk dat je m’n website bezoekt en mocht je vragen hebben, mag je altijd contact met mij opnemen.

 

Liefs & Namasté,

Femke

Gratis meditaties
 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest