Over Femke

Welkom!

Mijn naam is Femke. Welkom. Leuk dat je er bent.

Om maar met de deur in huis te vallen: ik geloof in liefde. Liefde in de meest basale zin van het woord: een gevoel van toewijding aan wat wezenlijk belangrijk is voor jou.

Ik begeleid mensen daarom bij het vinden van liefde door middel van yoga, meditatie, individuele coaching en mindfulness.

Waarom liefde?

Allereerst wil ik graag nog iets meer zeggen over het woord liefde. Met het woord liefde associëren we vaak romantiek. Terwijl het woord veel meer betekenislagen heeft.

Het begrip liefde op deze website raakt daarom verschillende levensthema’s. Dit kan betekenen dat je meer liefde wilt ervaren in relaties, voor jezelf, de natuur, het dagelijkse leven, jouw loopbaan of vrijetijdsbesteding.

Liefde betekent dus vooral ook zingeving.

Net als vele andere ben ik echter lang bezig geweest met het zoeken naar deze gevoelens in de toekomst en buiten mijzelf.

Eigenlijk was ik altijd onderweg naar een nieuwe baan, hobby of relatie waar ik dacht ‘het’ te gaan vinden. Dit bracht veel onrust met zich mee.

Door de wijsheden uit de Oosterse yogafilosofie & boeddhisme, de Westerse psychologie & filosofie, mythologie en diverse kunstvormen heb ik inmiddels ervaren dat we deze liefdesgevoelens in de basis al in ons hebben; op dit moment en waar we dan ook zijn op ons levenspad.

Deze oude lessen leren ons steeds weer dat we op elk moment een keuze hebben: het huidige moment als nieuw te zien of zorgen blijven maken over het verleden of de toekomst.

Wat ik aanbied

Ik bied zowel particulieren als instellingen groepslessen, individuele coaching en workshops aan.

Wie ben ik?

Een paar woorden die mij typeren: yoga (natuurlijk!), duinen, natuur, boeken, dromen, reizen, verbinden, kunst, vrienden, mooie luchten, cafe lattes, muziek, Rumi, zelfspot, Merlot, breien, dansen, mediteren, de engelse taal en Groot Brittanië.

Heb ik nu zelf altijd alles altijd perfect onder controle in mijn leven?

Uh, nee hoor ha ha, maar yoga en mindfulness leren mij steeds weer dat aandacht geven aan wat ik voel dé innerlijke wegwijzer is, juist ook als alles even helemaal niet gaat zoals ik wil.

Je kunt problemen niet altijd oplossen, maar hoe je naar problemen kijkt en wat voor betekenis je omstandigheden geeft kun je wel veranderen.

Mijn verhaal

In 2006 heb ik na een val van een trap een torso wervel in mijn rug gebroken en door revalidatie kwam ik in contact met yoga. Ik werd niet alleen geconfronteerd met mijn fysieke beperkingen, maar vooral de houding naar mijzelf. Ik was altijd zoekende, rusteloos en onbewust eigenlijk altijd op zoek naar bevestiging.

In 2009 ben ik vervolgens door de brandweer uit mijn brandende appartement gered. In een fractie van een seconde hoorde ik ineens een stem: ‘Als ik hier uit kom ga ik doen waar mijn hart ligt’.

Ik negeerde het. 6 maanden bleek niet alleen mijn appartement burned-out, maar ik ook. Ik woog 47 kilo, cijferde mijzelf compleet weg in mijn relatie, negeerde mijn grenzen en kreeg last van hyperventilatie & paniekaanvallen.

Een coachingtraject, yoga en meditatie hebben mij weer in contact gebracht met mijzelf. Vanaf dat moment gingen dingen anders. Ineens kreeg ik waar ik jaren lang onbewust naar op zoek was geweest: zelfcompassie & focus.

Opleidingen

In 2012 ben ik afgereisd naar Dharamshala in India (hometown van de Dalai Lama) om mijn YogaTeacher training te volgen.

Deze opleiding wordt erkend door de Yoga Alliance International.

images

 

 

 

 

Na eerst een jaar psychologie aan de Open Universiteit te hebben gestudeerd, kwam ik erachter dat ik graag wat praktischer en creatiever aan de slag wilde met het trainen van mensen. Daarom ben ik vervolgens in 2012 overgestapt op de twee jarige HBO opleiding tot LifeCoach bij het Atma Instituut.

Deze opleiding wordt erkend door:

NOBCO
image-27
NOBCO_EMCC CPION_SHO CPION_SPHBO VIV_erkenning
Nederlandse
Orde van
Beroepscoaches
European mentoring & coaching council Stichting Hoger Onderwijs
Nederland
Stichting Post
Hoger Beroeps
Onderwijs
Vereniging Integrale Vitaliteitskunde

Daarnaast heb ik in 2016 de opleidingen Mindfulness Based Cognitieve Therapie en Yin Yoga Teacher Training bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam afgerond (tevens erkend door de Yoga Alliance International).

Ik vind het leuk dat je m’n website bezoekt en mocht je vragen hebben, mag je altijd contact met mij opnemen.

 

Liefs & Namasté,

Femke

Gratis meditaties
 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest