Spanningen rondom kerst? Doe dit (meditatie)

image-5381

Hey lieve mediteerders,

Kerst komt er aan en hoewel de media ons gezellige reclames, films en swingende muziekjes laat horen (waar ik ook écht van geniet), is kerst voor heel veel mensen tegelijkertijd (en ook dat herken ik) een beladen periode. Krijg hier de techniek om de kersttijd met wat aandacht voor jouw persoonlijke balans in te gaan.

Kerst is vaak een tijd waarin veel mensen worden geconfronteerd met familieperikelen, eenzaamheid, relatieproblemen, inkoopstress, finaniële problemen en met ‘dit-moet-écht-nog-even-af-voor-het-eind-van-het-jaar-spanning’.

Dus als jij dit ook ervaart: daar ben je niet alleen in.

Hoe zen je ook van plan bent de kerstperiode in te gaan, familieleden (of de afwezigheid daarvan) kunnen nu eenmaal pijlsnel invloed op onze stemmingen hebben.

Verwijtende gedachtes vliegen dan supervlug door ons hoofd en we worden dan snel reactief, geïrriteerd of emotioneel.

Families en omstandigheden kun je niet veranderen, maar hoe jij je opstelt binnen deze dynamiek kan een groot verschil maken.

Onze gedachtes hebben een directe invloed op onze ademhaling, maar gelukkig heeft de ademhaling ook invloed op onze gedachtes.

Deze week wil ik je daarom laten voelen hoe de yoga ademhaling je stemming kan veranderen. De situatie wordt dan je brandstof om meer bewust aanwezig te worden in het huidige moment.

Het onderwerp van de gratis meditaties is deze week dan ook: pranayama voor beginners (no worries als je niet weet wat pranayama is, wat pranayama precies betekent leg ik zo uit in de ademhalingsoefening).

Ok. Laten we aan de slag gaan met de basis van de pranayama oefeningen. Mocht je na deze techniek nog behoefte hebben aan een meditaie voor het leren omgaan met verstorende emoties, klik dan hier.

Is meditatie helemaal nieuw voor jou?  Klik dan hier voor de gratis introductie meditaties.

Vind je de gratis meditaties fijn? Of wil je graag samen met je vrienden mediteren? Deel ze dan via onderstaande social media knoppen.

 

Liefs & Namasté,

 

Femke

Beeld: Canva

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.