Yin Yoga geeft ruimte

IMG_6534
image-8975

 

Goed. Even kijken waar ik ga beginnen. Ik heb namelijk iets bijzonders met je te delen.

Afgelopen week heb ik in de (bijna Hemelse) Nieuwe Yogaschool een Vijf daagse-intensieve Yin Yoga training gehad van yogadocente, mensendieck therapeute (en ex-stuntvrouw!) Skadi van Paasschen.

Nu ben ik meestal niet zo’n held in volle dagen en bergen informatie (lees: overweldigend).

Maar deze week was anders.

Er viel mij iets op.

Iets groots in het ogenschijnlijk eenvoudige.

Terwijl ik s’morgens mijn matje uitrolde, m’n meditatiekussen neerlegde, m’n koffie verkeerd naast me installeerde (ja, koffie!) en klaar was om de dag te beginnen merkte ik iets opvalllends.

In eerste instantie kwam er namelijk een oud gevoel voorbij met de inmiddels bijna antieke boodschap: ‘Help-al deze informatie kan je allemaal niet onthouden!’

Waarop m’n hoofd zoals vaker op een beetje Bridget Jones- achtige manier reageert: ‘Femke, stop met dwangmatig denken en fantaseren!’, wat het denken natuurlijk alleen maar erger maakt.

M’n keel kneep ondertussen een beetje samen, m’n kaken waren wat gespannen en m’n adem oppervlakkig. Ik probeerde deze hele innerlijke beweging zo bewust mogelijk (als een échte professionele yogadocente) te observeren en toe te laten. Totdat ik iets hoorde dat me direct nieuwsgierig maakte.

Het waren Skadi’s compassievolle woorden die leken te werken als handrem op de stroom vol automatische en tobberige gedachten.

Deze woorden, de zogenoemde ‘Vijf intenties van dankbaarheid en respect’, deelt Skadi ook met ons in haar boek Yoga geeft ruimte. De benoemde intenties verplaatste de focus in mijn geval direct van mijn onvolkomenheden naar innerlijke voldoening, waardoor de faalangst verzachte.

In de blogpost van deze week zou ik deze prachtige intenties uit Skadi’s boek graag met jullie willen delen via een meditatie.

In het (zeer toegankelijke) boek van Skadi deelt zij verder haar heldere kennis over Yin Yoga. Daarnaast geeft zij drie prachtige Yin yogalessen die je helpen om emoties in balans te brengen, het zenuwstelsel tot rust te brengen en een diepe ontspanning van je lichaam te realiseren. Het boek bevat duidelijke kleurlijke foto’s, waardoor je de yogahouding thuis rustig in je eigen omgeving kunt uitoefenen.

Voor de mensen die mij kennen uit de yogastudio Saktiisha in Den Haag: Skadi zal een serie van drie Yin Yoga workshops geven (joepie!) en je kunt je hier aanmelden bij Saktiisha. Mocht je uit een ander deel van Nederland komen, klik dan hier voor Skadi’s website & agenda.

Klik hier als je het boek ‘Yoga geeft ruimte’ wilt bekijken of bestellen.

yoga-geeft-ruimte
image-8976

Dankbaar dat ik deze intentie weer aan jou mag doorgeven. Als jij de intentie en boekentip weer aan iemand anders wilt doorgeven kun je deze delen via deze blogpost.

PS: koffie heb ik trouwens later kunnen weggooien. M’n faalangst had kennelijk geen caffeïne meer nodig ha ha.

PPS: Mocht je graag naar andere begeleide meditaties willen luisteren, klik dan hier.

 

Liefs & Namasté,

 

Femke

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest

2 thoughts on “Yin Yoga geeft ruimte

 • 6 april 2016 at 20:28
  Permalink

  Mooi Fem! Ik zou iedere dag zo mogen beginnen met een mooie intentie!
  Kus voor jou

  Reply
  • 10 april 2016 at 19:13
   Permalink

   Ja prachtig is deze om zo je dag te kunnen beginnen. Ben benieuwd of jij nog anderen gewoonten hebt om je dag fijn te starten?

   Liefs,
   Femke

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.