Restorative Yoga

BeFunky_FEM_3727ab.jpg

In 2006 is er een breuk in mijn rug geconstateerd als gevolg door een val van de trap. Hierdoor is mijn rug nu minder soepel. Daarnaast ben ik geboren met een dubbele heupdysplasie.

Ik weet hoe het is om te voelen dat je lichaam niet doet wat je wilt. En ik weet inmiddels ook hoe het is te herstellen vanuit acceptatie. Ik begeleid jou graag in dit proces.

Ik ben er een voorbeeld van dat yoga écht voor iedereen is. En dat je er zelfs (of juist) met lichamelijke beperkingen zoveel profijt van kan hebben. Het laat je lichaam op een volledig natuurlijke manier zelf haar balans weer hervinden. Het laat je zien wat je wél kunt, waardoor je leert werken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Het gaat er bij yoga niet om je tenen in je nek te kunnen leggen of überhaupt je tenen te kunnen aanraken. Ook is het doel niet je lichaam per se  in bepaalde vormen te manouvreren.

Ik kan me voorstellen dat het een extra barrière is om misschien in groepsverband yoga te gaan doen. Daarnaast is extra persoonlijke aandacht ook belangrijk wanneer je aan het herstellen bent. Ik zal gebruik maken van verschillende hulpmiddelen zoals yogablokken, dekens, kussens, en riemen.

f2bf11604aaad5b558160c302146a487
image-855

Buiten dat je lichamelijk veel profijt kan hebben van yoga, biedt yoga ook vooral een mogelijkheid om op een andere manier naar jouw aandoening te gaan leren kijken. Je kunt niet altijd wat doen aan de aandoening zelf, maar de mentale houding naar de aandoening zelf kan wél veranderen.

Wetenschappelijk onderzoek van Jon Kabat Zinn heeft aangetoond dat Mindfulness aandachtstraining kan helpen bij het behandelen van chronische pijn. In mijn restorative yoga neem ik standaard Mindfulness elementen mee.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek zodat we kunnen bespreken of deze vorm van Yoga wellicht iets voor jou kan betekenen. Restorative yoga kan in combinatie met mijn ervaring als LifeCoach een waardevol coaching traject vormen.

Vraag vooraf ook bij behandelend arts of specialist of het doen van Yoga aangeraden wordt. Daarnaast wil ik heel duidelijk aangeven dat yoga nooit een vervanging is van reguliere geneeswijzen, maar wel een hele waardevolle aanvulling kan zijn.

Yoga cannot provide a cure for life, but it does present a proven method for coping with it

Swami Satyananda Saraswati

 

Veel liefs & Namasté,

 

Femke

 

Afbeelding props: Pinterest

Yoga foto: Glenn & Julia photography

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest