ACT in Beweging wekelijks online programma

Wanneer je herstellende bent van aanhoudende lichamelijke (pijn)klachten, Post- COVID of anderzijds een energiebeperking hebt, kan het lastig zijn yogalessen te volgen in een reguliere yogastudio.

Misschien vind je het spannend om de stap te wagen. Of voel je dat het grootste gedeelte van je energie eigenlijk al op is op het moment dat je aankomt in de studio. En dan is de les nog niet eens begonnen.

Het kan ook zijn dat je hebt deelgenomen aan een revalidatietraject en alles wat je geleerd hebt graag wilt bijhouden. De begeleiding is nu weggevallen en het kan dan prettig zijn om wekelijks te blijven oefenen hoe je met moeilijke gedachten, gevoelens en gebeurtenissen in je leven omgaat.

De online setting is klein en er zullen maximaal 6 deelnemers meedoen.

Hoe ziet het wekelijkse ACT in beweging programma eruit?

  • De les begint met een stuk meditatie en oefeningen om het zenuwstelsel te reguleren. Denk hierbij aan ademhalingsoefeningen, maar ook grondende en dempende oefeningen die je kunt toepassen bij overprikkeling.
  • Ervaringsgericht verkennen van jouw houding en bewegingen met Yoga & Hanna Somatics. En het ontwikkelen van meer sensorisch bewustzijn; de basis voor het corrigeren van minder effectieve houding- en bewegingspatronen.
  • Yoga houdingen waarbij ik steeds verschillende opties benoem om de houding dan wel lichter of zwaarder te maken.
  • Het herhalen van ACT- principes tijdens de les zoals het verschil kunnen voelen tussen pijn en lijden, het ruimte maken voor moeilijke dingen zoals gedachten en gevoelens, onderzoeken hoe we goed naar onze grenzen kunnen luisteren, en daarbinnen fijne dingen kunnen blijven doen die dicht bij onze waarden liggen.
  • Je krijgt voor de les wekelijks een huiswerkopdracht toegestuurd via de ACT Guide App die we als laatste onderdeel van de les zullen bespreken.

Wanneer?

Elke maandagochtend van 11:00 – 12:30.

Wat heb je nodig?

een yogamatje
een fleece dekentje
een kussen
laptop of tablet
Microsoft Teams
de gratis ACT- Guide app

Investering

Losse les van 1,5 uur 15 euro
Maandabonnement 50 euro

Als je weinig inkomsten hebt op het moment, adviseer ik je toch contact op te nemen zodat we kunnen kijken wat mogelijk is.

Heb je nog vragen?

Wil je graag nog even doorpraten of dit programma voor jou de goede keuze is? Of heb je andere twijfels? Neem dan gerust contact met mij op!