Thomas Hannah Somatic Movement Workshop

Deze Thomas Hannah Somatic movement workshop duurt 2 uur waarin we de basis van jouw houding- en bewegingspatronen zullen verkennen zodat je weer vrijer en soepeler kunt bewegen.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die zo soepel mogelijk oud wil worden. Maar zijn bij uitstek geschikt voor mensen die steeds terugkerende of aanhoudende spierklachten hebben. Denk daarbij aan:

  • lagere rugklachten zoals spit en ischias
  • nekpijn (incl whiplash)
  • nek- en schouder stijfheid
  • spanningshoofdpijn
  • spierspasmes- en verkramping
  • spanning aan de heup- en psoasspieren
  • vermoeide en verstijfde spieren

Somatische oefeningen kunnen in zijn algemeenheid omschreven worden als bewust uitgevoerde oefeningen waarbij je je richt op de innerlijke ervaring. Je hoort de term ‘somatic’ op het moment steeds vaker. De oefeningen in deze Thomas Hannah Somatic movement workshop zijn gebaseerd op de somatische school van Frederick Alexander (ook wel bekend als de ‘Alexander techniek’), Moshe Feldenkrais en bewegingsexpert Thomas Hannah. Lees hier meer over Somatics.

Programma van de workshop:

Stukje theorie over de werking van ons brein en zenuwstelsel en hoe deze samen onze bewegingen aansturen.
Uitleg over hoe stress, emotie en pijn onze houding en beweging beïnvloedt.
Het verschil ervaren tussen rekken en het pandiculeren van spieren.
Ervaringsgericht verkennen van jouw staande houding en het ontdekken van meer sensorisch bewustzijn; de basis voor het corrigeren van minder effectieve houding- en bewegingspatronen.
Toepassen van de buikademhaling bij somatische oefeningen
Somatische oefeningen voor bewustwording en aansturing van de rompspieren wat resulteert in verlichting van spierklachten, meer vloeiende en gecoördineerde beweging.

Je kunt contact met mij opnemen of je inschrijven voor mijn nieuwsbrief voor de eerst volgende Thomas Hannah Somatic Movement workshop.

Ben jij een yoga studio eigenaar en lijkt het je leuk deze workshop aan te bieden, neem ook dan gerust contact met mij op. Zelfs als je studio niet binnen de regio van Den Haag ligt, kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden.

Investering:

Prijs op aanvraag.